Deser
Rolada bezowa truskawkowy borowkowa
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Ubijamy białka z cukrem na sztywno pod koniec ubijania dodajemy mąkę i Ocet. Blachę wykładamy papierem do pieczenia wykładamy na papier masę z białek rozsmarowujemy na całości blachy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika 160 stopni. Piec 20 min. Po upieczeniu studzimy i przekładamy na drugą blaszkę wyłożona papierem i posypana cukrem pudrem odrywamy papier na którym piekła się nasza beza.
2
Ubijamy śmietankę dodajemy cukier i stopniowo serek maskarpone Po ubiciu wykładamy na ciasto bezowe Na wierzchu śmietany wykładamy owoce Na jednym brzegu ciasta rozsmarowujemy dżem malinowy własnej roboty Od tego brzegu zaczynamy zwijanie ciasta Wkladamy do lodówki Smacznego