• Rolada bezowa truskawkowy borowkowa

Deser

Rolada bezowa truskawkowy borowkowa

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

Składniki na ciasto
Białka 6szt
Cukier 28dkg
Ocet 1 łyżka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Składniki na masę
500ml śmietanki kremówki 30%
250 ml serka maskarpone
3 łyżki cukru
Owoce (truskawki, borówki, maliny)

Przepis podstawowy

1

Ubijamy białka z cukrem na sztywno pod koniec ubijania dodajemy mąkę i Ocet. Blachę wykładamy papierem do pieczenia wykładamy na papier masę z białek rozsmarowujemy na całości blachy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika 160 stopni. Piec 20 min. Po upieczeniu studzimy i przekładamy na drugą blaszkę wyłożona papierem i posypana cukrem pudrem odrywamy papier na którym piekła się nasza beza.

2

Ubijamy śmietankę dodajemy cukier i stopniowo serek maskarpone Po ubiciu wykładamy na ciasto bezowe Na wierzchu śmietany wykładamy owoce Na jednym brzegu ciasta rozsmarowujemy dżem malinowy własnej roboty Od tego brzegu zaczynamy zwijanie ciasta Wkladamy do lodówki Smacznego

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.