• Meksykański krem z kukurydzy

Zupa

Meksykański krem z kukurydzy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

3 puszki kukurydzy
Puszka mleka kokosowego
6 ziemniakow
3 świeże papryczki chilli
2 kostki rosołowe
Litr wody
Świeży starty imbir
2 łyżki Kurkumy
2 lyzki curry
Łyżka slodkiej papryki
Tortilla z serem

Przepis podstawowy

1

Do garnka wlej wodę, dodaj kostki rosołowe i obrane ziemniaki. Ugotuj ziemniaki.

2

Do ugotowanych ziemniakow wsyp puszki kukurdzy (całe) dodaj przyprawy, pokrojona papryczki chilli i świeżo starty imbir. Gotuj 10 min

3

Dodaj mleko kokosowe chwilę mieszając

4

Całość przelej do blendera i zblenduj. Podawac z świeża bazylią i tortilla z serem. Smacznego!

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.