• Naleśniki z kremem kokosowym

Deser

Naleśniki z kremem kokosowym

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

Składniki na ciasto:
200 ml mleka kokosowego
200 ml mleka krowiego
2 jajka
3-4 czubate łyżki cukru
ok. 100-150 g mąki pszennej
1 łyżeczka aromatu kokosowego
1-2 łyżki wiórek kokosowych
olej do smażenia
Składniki na krem:
125 ml śmietanki kokosowej
150 ml śmietany kremówki
1 tabliczka białej czekolady
175 g serka mascarpone
50g wiórków kokosowych

Przepis podstawowy

1

W garnuszku wymieszaj obie śmietanki, podgrzewaj aż do wrzenia. Następnie zdejmij z ognia, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj do rozpuszczenia. Całość wystudź i odstaw do lodówki na noc.

2

W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". Do misy robota wlej schłodzoną śmietankę, serek mascarpone i wiórki. Uruchom robot ustawiając prędkość 3, mieszaj do otrzymania gęstego kremu.

3

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę i zacznij ubijać jajka z cukrem z prędkością 4. Po chwili dodaj pozostałe składniki i ubijaj do uzyskania jednolitej masy.

4

Naleśniki smaż na patelni, na złoty kolor z obu stron.

5

Naleśniki podawaj ze schłodzonym kremem kokosowym.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.