Deser
Naleśniki z kremem kokosowym
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
W garnuszku wymieszaj obie śmietanki, podgrzewaj aż do wrzenia. Następnie zdejmij z ognia, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj do rozpuszczenia. Całość wystudź i odstaw do lodówki na noc.
2
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". Do misy robota wlej schłodzoną śmietankę, serek mascarpone i wiórki. Uruchom robot ustawiając prędkość 3, mieszaj do otrzymania gęstego kremu.
3
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę i zacznij ubijać jajka z cukrem z prędkością 4. Po chwili dodaj pozostałe składniki i ubijaj do uzyskania jednolitej masy.
4
Naleśniki smaż na patelni, na złoty kolor z obu stron.
5
Naleśniki podawaj ze schłodzonym kremem kokosowym.