• Ślimaczki z ciasta francuskiego z mięsem

Przystawka

Ślimaczki z ciasta francuskiego z mięsem

  • Z mięsem
  • Średni
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

- maszynka do mielenia mięsa

- szatkownica

SKŁADNIKI:

400g mięsa wieprzowego np. łopatki
pół czerwonej papryki
1 mała cebulka
10 małych pieczarek
puszka kukurydzy
100g sera żółtego
opakowanie gotowego ciasta francuskiego
sól
pieprz
suszona bazylia
oregano
słodka papryka

Przepis podstawowy

1

W ramieniu robota zamontuj malakser. Używając ostrza tnącego pokrój paprykę, cebulę i pieczarki. Posiekane składniki przesmaż na patelni na łyżce oliwy.

2

Zamontuj maszynkę do mielenia z drobnym sitkiem. Używając prędkości 4 zmiel mięso. Nastepnie mięso z odrobiną oliwy podsmaż na patelni. Na koniec dodaj usmażone warzywa, przyprawy i połowę puszki kukurydzy.

3

Zmień przystawkę na szatkownicę z tarczą do tarcia i trobno zetrzyj ser.

4

Rozwiń ciasto francuskie a następnie nałóż na nie przygotowany farsz. Zawiń całość w rulon i pokrój go w kawałki o szerokości ok. 2 cm

5

Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż pokrojone roladki, posyp każdy kawałek startym serem i kilkoma ziarenkami kukurydzy. Piecz w temperaturze 180 stopni około 25 minut.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.