Przystawka
Ślimaczki z ciasta francuskiego z mięsem
- Z mięsem
- Średni
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
- maszynka do mielenia mięsa
- szatkownica
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
W ramieniu robota zamontuj malakser. Używając ostrza tnącego pokrój paprykę, cebulę i pieczarki. Posiekane składniki przesmaż na patelni na łyżce oliwy.
2
Zamontuj maszynkę do mielenia z drobnym sitkiem. Używając prędkości 4 zmiel mięso. Nastepnie mięso z odrobiną oliwy podsmaż na patelni. Na koniec dodaj usmażone warzywa, przyprawy i połowę puszki kukurydzy.
3
Zmień przystawkę na szatkownicę z tarczą do tarcia i trobno zetrzyj ser.
4
Rozwiń ciasto francuskie a następnie nałóż na nie przygotowany farsz. Zawiń całość w rulon i pokrój go w kawałki o szerokości ok. 2 cm
5
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż pokrojone roladki, posyp każdy kawałek startym serem i kilkoma ziarenkami kukurydzy. Piecz w temperaturze 180 stopni około 25 minut.