Przystawka
Pieczone warzywne kuleczki w towarzystwie sosu z marynowanymi grzybkami.
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Marchew, pietruszkę korzeń, seler i cebulę, kroimy w grube plastry i pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania.
Wystudzone warzywa umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy (prędkość 2 czas 45 sekund). Do warzyw, dodajemy jajko i 1 łyżkę śmietany, sól i pieprz do smaku. Formujemy kuleczki i smażymy je na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
2
W miseczce łączymy śmietanę i majonez. Kroimy w drobną kostkę 6 średniej wielkości kapeluszy z marynowanych grzybków. Siekamy natkę pietruszki i mieszamy ze sobą wszystkie składniki.