• Pieczone warzywne kuleczki w towarzystwie sosu z marynowanymi grzybkami.

Przystawka

Pieczone warzywne kuleczki w towarzystwie sosu z marynowanymi grzybkami.

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

SKŁADNIKI:

3 duże marchwie
2 korzenie pietruszki
Pół dużego selera
Pół cebuli
1 jajko
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
4 łyżki śmietany
1 łyżka majonezu
Natka pietruszki
Marynowane grzybki

Przepis podstawowy

1

Marchew, pietruszkę korzeń, seler i cebulę, kroimy w grube plastry i pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania.

Wystudzone warzywa umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy (prędkość 2 czas 45 sekund). Do warzyw, dodajemy jajko i 1 łyżkę śmietany, sól i pieprz do smaku. Formujemy kuleczki i smażymy je na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.

2

W miseczce łączymy śmietanę i majonez. Kroimy w drobną kostkę 6 średniej wielkości kapeluszy z marynowanych grzybków. Siekamy natkę pietruszki i mieszamy ze sobą wszystkie składniki.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.