Danie główne
Domowe nuggetsy
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamotuj maszynkę do mielenia mięsa z sitem o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość "2". Podziel filet na mniejsze części i zmiel dwukrotnie poczym umieść w misie robota.
2.
Następnie zmiel cebule, poczym podsmaż je na odrobinie oleju. Dodaj do zmielonego mięsa, wraz z przyprawami i mąką ziemniaczaną
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. uruchom robot ustawiając prędkość "2" i mieszaj dokładnie masę przez 1-2 minuty.
4.
Z powstałej masy uformuj kotleciki. Każdy obtocz w bułce tartej i usmaż w głębokim tuszczu nagrzanym do temperatury 175 stopni C.
5.
Nuggetsy podawaj z domowymi sosami i chrupiącymi warzywami