• Domowe nuggetsy
  • Domowe nuggetsy
  • Domowe nuggetsy

Danie główne

Domowe nuggetsy

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

600 g fileta drobiowego
2 cebule
450 ml oleju
60 g mąki ziemniaczanej
2 jajka
pieprz
sól
papryka słodka
papryka ostra
gałka muszkatołowa
czosnek mielony

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamotuj maszynkę do mielenia mięsa z sitem o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość "2". Podziel filet na mniejsze części i zmiel dwukrotnie poczym umieść w misie robota.

2.

Następnie zmiel cebule, poczym podsmaż je na odrobinie oleju. Dodaj do zmielonego mięsa, wraz z przyprawami i mąką ziemniaczaną

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. uruchom robot ustawiając prędkość "2" i mieszaj dokładnie masę przez 1-2 minuty.

4.

Z powstałej masy uformuj kotleciki. Każdy obtocz w bułce tartej i usmaż w głębokim tuszczu nagrzanym do temperatury 175 stopni C.

5.

Nuggetsy podawaj z domowymi sosami i chrupiącymi warzywami

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.