Deser
Ciasto szpinakowe (baza)
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło do przekładania
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieść białka jaj oraz cukier lub zamiennik. Uruchom robot ustawiając predkość "5"
2.
N ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. W malakserze umieść szpinak, uruchom robot ustawiając prędkość "2" posiekaj dokładnie liście, poczym odstaw.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło do przekładania. Uruchom robot ustawiając prędkość "1" dodaj w 5-6 partiach olej, nastepnie mąkę z proszkiem do pieczenia oraz posiekany wcześniej szpinak.
3.
Masę przelej do okrągłej formy 22/24 cm
4.
Piecz 50 minut z ustawieniem góra dół bez termoobiegu.
5.
Tak przygotowane ciasto stanowi bazę do tortów i deserów szpinakowych