• Ciasto szpinakowe (baza)
  • Ciasto szpinakowe (baza)

Deser

Ciasto szpinakowe (baza)

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło do przekładania

- malakser

SKŁADNIKI:

4 jajka
200g cukru / ksylitolu
200 ml oleju
200 g mąki pszennej
200 g mąki żytniej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
250 g świeżego szpinaku

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieść białka jaj oraz cukier lub zamiennik. Uruchom robot ustawiając predkość "5"

2.

N ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. W malakserze umieść szpinak, uruchom robot ustawiając prędkość "2" posiekaj dokładnie liście, poczym odstaw.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło do przekładania. Uruchom robot ustawiając prędkość "1" dodaj w 5-6 partiach olej, nastepnie mąkę z proszkiem do pieczenia oraz posiekany wcześniej szpinak.

3.

Masę przelej do okrągłej formy 22/24 cm

4.

Piecz 50 minut z ustawieniem góra dół bez termoobiegu.

5.

Tak przygotowane ciasto stanowi bazę do tortów i deserów szpinakowych

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.