• Panna Cotta z musem z ananasa
  • Panna Cotta z musem z ananasa

Deser

Panna Cotta z musem z ananasa

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

500ml słodkiej, płynnej śmietany 30- 36%
50g cukru
laska wanilii
1/2 ananasa
1,5 łyżeczki żelatyny

Przepis podstawowy


1.

Laskę wanilii przekrój wzdłuż i za pomocą łyzki wyciągnij ziarenka. Skórkę pozostaw.
Żelatynę namocz w 2-3 łyżkach zimniej wody.

3.

W rmienu robota zamontuj mieszadło elastycne. Do misy robota wlej śmietanę dodaj cukier i skórkę wanilii z ziarenkami. Uruchom robot ustawiając prędkość minimalną a temperaturę misy na 90 st.C. Gotuj 10 minut.

4.

Z misy robota wyjmij skórkę wanilii. Gorącą śmietanę wymieszaj dokładnie z żelatyną. Uruchamiając robot na 30 sekund z prędkością pracy ustawioną w pozycję "min"

5.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposazony w noże do siekania.
Ananasa obierz, podziel na części, umieśc w malakserze i rozdraniaj przez 1 minutę, ustawiając prędkość pracy robota w pozycję 3.

6.

Słoiczki opłucz zimną wodą. Rozlej do nich śmietanę. Gdy ostygnie wstaw ją do lodówki na 3 godziny.

7.

Po tym czasie, uzupełnij słoiczki musem z ananasa oraz owocami. Podawaj schłodzone

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.