Deser
Panna Cotta z musem z ananasa
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Laskę wanilii przekrój wzdłuż i za pomocą łyzki wyciągnij ziarenka. Skórkę pozostaw.
Żelatynę namocz w 2-3 łyżkach zimniej wody.
3.
W rmienu robota zamontuj mieszadło elastycne. Do misy robota wlej śmietanę dodaj cukier i skórkę wanilii z ziarenkami. Uruchom robot ustawiając prędkość minimalną a temperaturę misy na 90 st.C. Gotuj 10 minut.
4.
Z misy robota wyjmij skórkę wanilii. Gorącą śmietanę wymieszaj dokładnie z żelatyną. Uruchamiając robot na 30 sekund z prędkością pracy ustawioną w pozycję "min"
5.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposazony w noże do siekania.
Ananasa obierz, podziel na części, umieśc w malakserze i rozdraniaj przez 1 minutę, ustawiając prędkość pracy robota w pozycję 3.
6.
Słoiczki opłucz zimną wodą. Rozlej do nich śmietanę. Gdy ostygnie wstaw ją do lodówki na 3 godziny.
7.
Po tym czasie, uzupełnij słoiczki musem z ananasa oraz owocami. Podawaj schłodzone