• Błyskawiczny rabarbarowiec
  • Błyskawiczny rabarbarowiec

Deser

Błyskawiczny rabarbarowiec

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

3 łodygi rabarbaru
6 łyżek cukru
ziarenka z 1 laski wanilii
150 g mąki pszennej
150 g mąki orkiszowej
50 g chia
2 duże jaja
250 g cukru
2 łyżki cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g oleju
1 szklanka jogurtu naturalnego

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Do misy robota wbij jajka. Uruchom robot ustawiając prędkość 5. Stopniowo dodawaj cukier i cukier wanilinowy. Ubijaja 10 minut na puszystą, gładką masę.

2.

Zmniejsz prędkość pracy roota do 3, dodaj jogurt, roztopione masło, nasiona chia oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Mieszaj 45 sekund.

3.

Rabarbar obierz, pokrój w cząstki i usmaż wraz z cukrem.

4.

Ciasto wyłóż na blaszkę. Udekoruj masą rabarbarową, delikatnie rozsmaruj. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 30-40 minut.

5.

Podawaj po ostygnięciu

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.