• Amerykańskie naleśniki z syropem klonowym

Deser

Amerykańskie naleśniki z syropem klonowym

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Zamontuj mieszadło K w robocie kuchennym. Do misy robota włóż jajka, mleko, olej. Włącz mieszanie na średnich obrotach.

2

Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Mieszaj na wolnych obrotach aż do całkowitego połączenia. Masa powinna być lekko grudkowa.

3

Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju. Nałóż masy głęboką łyżką na patelnię, wg uznania. Smaż przez kilka minut. Przewróć na drugą stronę łopatką.

4

Serwuj na płaskim talerzu, polej syropem, dodaj trochę masła, posyp cukrem pudrem.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

maślanka
250 ml
olej roślinny
2 łyżeczki
jajka
2 szt
mąka
200 g
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
soda oczyszczona
1 łyżeczka
cukier
1 łyżeczka
syrop klonowy
wg uznania
masło
wg uznania
cukier puder
wg uznania

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.