• Pizza z pomidorami

Przystawka

Pizza z pomidorami

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

mąka pszenna
mąka gryczana
jaja
woda
sól
masło
suszony tymianek
ser pleśniowy brie
ser pleśniowy camembert
szynka dojrzewająca złotnicka/szwarcwaldzka
kolorowe pomidorki koktajlowe
pieczarki brązowe

Przepis podstawowy

1

wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do misy i załączamy mieszadło na 2 stopień prędkości. Gdy ciasto będzie wyrobione, wkładamy je do lodówki na 30 minut.

2

wszystkie pieczarki kroimy w paski, ser w kostkę, pomidorki przekrajamy na pół.

3

ciasto na pizzę rozwałkowujemy, smarujemy passatą pomidorową, posypujemy tymiankiem, kładziemy pieczarki, szynkę, pomidorki, sery. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (240°C) i pieczemy około 20 minut. Podajemy z oliwą :)

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.