• Deser truskawkowy z musem z kiwi

Deser

Deser truskawkowy z musem z kiwi

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- blender

SKŁADNIKI:

250 g śmietany
łyżka cukru pudru
2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym
2 sztuki kiwi
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1 łyżeczka soku z limonki
120 g jogurtu greckiego
gorzka czekolada

Przepis podstawowy

1

Bita śmietana:
Schłodzoną śmietanę przelej do misy robota.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustwawiając prędkość 5. Ubijaj śmietanę przez około 3 minuty do osiągnięcia lekkiej i puszystej konsystencji. Następnie dodaj cukier puder. Ubijaj na niskich obrotach przez 45 sekund.

2

Przygotuj 2 galaretki i odstaw do czasu lekkiego stężenia.

3

Do każdej szklanki nałóż po jednej łyżce jogurtu greckiego. Wygładź warstwę.

4

Mus z kiwi:

W blenderze umieśc obrane owoce kiwi z cukrem i z sokiem z limonki. Blender zamontuj na ramieniu robota, uruchom robot ustawiając prędkośc 3. 

Po dokładnym zblendowaniu mus nałóż do szklanek i umieść w lodówce..

5

Po lekkim stężeniu galaretek, nałóż je do szklanek.

6

Deser wstaw ponownie do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.

7

Deser udekoruj bitą śmietaną, na którą możesz zetrzeć gorzką czekoladę.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.