Deser
Deser truskawkowy z musem z kiwi
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- blender
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Bita śmietana:
Schłodzoną śmietanę przelej do misy robota.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustwawiając prędkość 5. Ubijaj śmietanę przez około 3 minuty do osiągnięcia lekkiej i puszystej konsystencji. Następnie dodaj cukier puder. Ubijaj na niskich obrotach przez 45 sekund.
2
Przygotuj 2 galaretki i odstaw do czasu lekkiego stężenia.
3
Do każdej szklanki nałóż po jednej łyżce jogurtu greckiego. Wygładź warstwę.
4
Mus z kiwi:
W blenderze umieśc obrane owoce kiwi z cukrem i z sokiem z limonki. Blender zamontuj na ramieniu robota, uruchom robot ustawiając prędkośc 3.
Po dokładnym zblendowaniu mus nałóż do szklanek i umieść w lodówce..
5
Po lekkim stężeniu galaretek, nałóż je do szklanek.
6
Deser wstaw ponownie do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.
7
Deser udekoruj bitą śmietaną, na którą możesz zetrzeć gorzką czekoladę.