Danie główne
Banalnie niebanalne szaszłyki
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Do Kenwooda montujemy przystawkę do mielenia mięsa i mielimy mięso stosując sitko o średniej wielkości oczek. Do zmielonego mięsa rozgniatamy czosnek, szatkujemy oregano, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz paprykę słodką. Wbijamy jajko. Po dokładnym wymieszaniu mięsa z przyprawami, formujemy w rękach kuleczki.
2
Myjemy i kroimy w grube plastry cukinię oraz cebulę. Natomiast paprykę kroimy w kostkę.
3
Wszystkie produkty po kolei nadziewamy na patyczek od szaszłyków i grillujemy. Gdy nie mamy możliwości zgrilowania, możemy je upiec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
4
Podane w przepisie ilości wystarczają na przygotowanie 4 szaszłyków