Danie główne
Burgery z dorsza
- Ryba
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- maszynka do mielenia mięsa
- młynek uniwersalny
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o dużych oczkach.
Uruchom robot ustawiając prędkość racy w poz. 2, zmiel jednokrotnie mięso dorsza oraz dymkę. Całość umieść w misie robota.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". Misę robota zamontuj w podstawie. Uruchomm robot ustawiając prędkośc pracy w poz. 2.
dodaj sól oraz pieprz cytrynowy, w trakcie mieszania dodaj jajka oraz skrobię. Po 5 minutach wyłącz robot a masę odstaw na 2 h do lodówki.
3.
Z masy rybnej formuj burgery. Smaż po 3 minuty z każdej strony.
4.
W międzyczasie przygtuj sos:
Wszystkie skłądniki sosu umieść w młynku uniwesalnym, ten zamontuj na ramieniu robota, uruhom, ustawiając predkość 5, po 30 sekundach soso będzie gotowy
5.
Burgery serwuj w ulubinej bułce z dodatkiem sałaty lodowej, pomidora i korniszonów