Danie główne

Burgery z dorsza

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- maszynka do mielenia mięsa

- młynek uniwersalny

SKŁADNIKI:

80 g polędwicy z dorsza
Natka pietruszki
dymka
100 g mąki ziemniaczanej
2 jajka
sól
pieprz cytrynowy
sos:
3 żółtka
100 ml oleju
30 ml soku z cytryny
1 łyżka musztardy
1 łyżka cukru

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o dużych oczkach.

Uruchom robot ustawiając prędkość racy w poz. 2, zmiel jednokrotnie mięso dorsza oraz dymkę. Całość umieść w misie robota.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". Misę robota zamontuj w podstawie. Uruchomm robot ustawiając prędkośc pracy w poz. 2. 
dodaj sól oraz pieprz cytrynowy, w trakcie mieszania dodaj jajka oraz skrobię. Po 5 minutach wyłącz robot a masę odstaw na 2 h do lodówki.

3.

Z masy rybnej formuj burgery. Smaż po 3 minuty z każdej strony.

4.

W międzyczasie przygtuj sos:

Wszystkie skłądniki sosu umieść w młynku uniwesalnym, ten zamontuj na ramieniu robota, uruhom, ustawiając predkość 5, po 30 sekundach soso będzie gotowy

5.

Burgery serwuj w ulubinej bułce z dodatkiem sałaty lodowej, pomidora i korniszonów

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.