Zupa
Chłodnik z botwinki
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarcze do krojenia frytek. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w poz 3. zetrzyj botwinkę, następnie odstaw ją do misy robota.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Uruchom robot ustawiając temperaturę misy na 130 st. C. a prędkośc pracy na minimum. Dodaj 20 g masła i 20 ml oleju, dodaj ocet oraz odrobinę soli i cukru. Smaż 3 minuty. Pozostaw do wystygnięcia.
3.
Ogórki obierz i zetrzyj w malakserze podobnie jak botwinkę używając tarczy o grubych oczkach.
4.
Zsiadłe mleko, jogurt, ogórki oraz posiekany czosnek dodaj do botwinki, wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 h.
4.
Podawaj schłodzony z ciepłym jajkiem