Zupa
Zupa z soczewicą, jarmużem i kiełbasą
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Cebulę pokroić w kawałki, czosnek posiekać, marchewkę pokroić w kostkę.
2.
W ramieniu robota zamontować mieszadło elastyczne, Do misy dodać masło i olej, ustawić temperaturę na 140 stopni, poczekać aż się rozgrzeje.
Dodać cebulę, czosnek i marchewką i smażyć ok 4 minu. Dodać obie papryki i kiełbasę, smażyć kolejne 3-4 minuty.
3
Zmniejszyć temperaturę do 100 stopni, ustawić opóźnienie mieszania na 8, zalać 1 i 1/2 litra wody, dodać wyplukaną soczewicę, gotować 10 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę, jarmuż posiekać lekko - dodać do zupy, posolić zupę i gotować aż ziemniaki zmiękną, ok 15 minut.
4
Dodać passtę oraz nieco wody. Gotować 10 minut, doprawić solą i pieprzem oraz cukrem. Podawać posypane natką pietruszki.