Deser
Buraczkowe brownie - bez glutenu i bez cukru !
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- blender
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Ugotowane i obrane buraki pokrój na mniejsze kawałki, przełoż do blendera kielichowego, dodaj olej, uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 4. Zbenduj dokładnie na gładką masę.
2
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. W misie robota umieść mąkę, proszek do pieczenia, kakao, erytrol, wanilię i szczyptę soli. Uruchom robot ustawiajac prędkość 1. Mieszaj 30 sekund. Przełóż do osobnego pojemnika
3
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Masę buraczaną przełóż do misy robota, uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 3, dodawaj stopniowo po jednym jajku. Zmniejsz obroty robota i dodawaj powoli suche składniki. Mieszaj krótko, tylko do momentu połączenia się składników (żeby się ciasto nie napowietrzyło)
4
Przełóż do formy (moja na zdjęciu 24x24)
5
Wsadż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 1 godz. Wyłącz piekarnik i otwórz drzwiczki. Pozostaw na 30 min do ostygnięcia.