• placki z jagodami kamczackimi

Deser

placki z jagodami kamczackimi

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

700 g mąki pszennej
1/4 szklanki mleka
1,5 szklanki kremowego jogurtu greckiego
2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki cukru
szczypta soli
2 jajka
500 g jagód kamczackich
olej
polewa tofi

Przepis podstawowy

1

wszystkie składniki oprócz jagód , wrzuć do misy .

2

w ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 3. Mieszaj 30-45 sekund do uzyskania gładkiej, bezgrudkowej konsystencji.

3

dodaj jagody kamczackie i wymieszaj delikatnie łyżką.

4

smaż na minymalnym oleju z obu stron , do osiągnięcia złotego koloru.

5

całość polej polewą tofi

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.