• Makaron ryżowy z kurczakiem Teriyaki i warzywami

Danie główne

Makaron ryżowy z kurczakiem Teriyaki i warzywami

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

250 g makaronu ryżowego
1/2szklanki oleju rzepakowego
400 g piersi z kurczaka, pokrojonych w paski
1,5 papryki, obrane i pokrojone w plasterki
2 cebule- czerwona i biała, pokrojona w drobną kostkę
Imbir-1łyzeczka poszatkowanego
1 szklanka fasolki szparagowej ugotowanej
Sos teryiaki
Sos sojowy
Cukier trzcinowy
sól i pieprz do smaku

Przepis podstawowy

1

Pokrojonego kurczaka zamarynuj w sosie teryiaki na godzinę

2

Do misy Kenwood ustawionej na 100stopni usmaż kurczaka do optymalnego efektu

3

Wyciągnij kurczaka i do misy(nie myj) wlej olej, gdy zacznie skwierczeć wrzuć cebule, a potem paprykę

4

Gdy warzywa będą upieczone dorzuć kurczaka i fasolkę. Dopraw imbirem, sosem sojowym(4łyzki) i cukrem trzcinowym do smaku(1łyzka)

5

W osobnym garnku ugotuj makaron ryżowy zgodnie z zaleceniami (BEZ 2-3min) następnie odcedź i przelej zimna woda a następnie wrzuć do Kenwooda

6

Niech maszyna zrobi małe czary mary( pomiesza na najmniejszych obrotach w temp 40stopni) i GOTOWE

7

Smak Azji w Twojej kuchni

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.