Przystawka
Pasztet z cukinii z płatkami owsianymi
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- szatkownica
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Na ramienu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość racy w pozycję 2. Cukinię zetrzyj i odciśnij z nadmiaru soku. Następnie zetrzyj marchew.
Czosnek posiekaj drobno.
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek.
2
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K".
Warzywa przełóż do misy robota, dodaj jajka, oliwę, mannę i płatki owsiane. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 1.
Dopraw pieprzem, papryką, listkami tymianku, curry, i posól do smaku.
Masa będzie nieco rzadka, podobna do konsystencji ciasta placków cukiniowych lub ziemniaczanych.
3
Keksówkę (10x25cm) wyłóż papierem do pieczenia. Masę cukiniową przełóż do formy, wyrównaj, wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz ok 55-60 minut w temp. 180stC. Po upieczeniu pozostaw do ostudzenia