• Pasztet z cukinii z płatkami owsianymi

Przystawka

Pasztet z cukinii z płatkami owsianymi

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- szatkownica

SKŁADNIKI:

2 cukinie
1 duża cebula
2 marchewki średniej wielkości
0,5 szklanki płatków owsianych
0,5 szklanki kaszy manny
3 łyżki oleju
3 łyżki oliwy
3 duże jajka
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżka słodkiej papryki (można na pół z wędzoną)
szczypta ostrej papryki (opcjonalnie)
0,5 łyżeczki curry
kilka gałązek tymianku
pieprz
sól

Przepis podstawowy

1

Na ramienu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość racy w pozycję 2. Cukinię zetrzyj i odciśnij z nadmiaru soku. Następnie zetrzyj marchew.
Czosnek posiekaj drobno.
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek.

2

W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K".

Warzywa przełóż do misy robota, dodaj jajka, oliwę, mannę i płatki owsiane. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 1.

Dopraw pieprzem, papryką, listkami tymianku, curry, i posól do smaku.
Masa będzie nieco rzadka, podobna do konsystencji ciasta placków cukiniowych lub ziemniaczanych.

 

3

Keksówkę (10x25cm) wyłóż papierem do pieczenia. Masę cukiniową przełóż do formy, wyrównaj, wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz ok 55-60 minut w temp. 180stC. Po upieczeniu pozostaw do ostudzenia

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.