Deser
galette - tarta rustykalna z wiśniami
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
przygotuj budyń. Wykorzystaj dwa opakowania suchych składników na 750 ml mleka, tak, by budyń był gęsty. Odstaw do wychłodzenia.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszado "K"
skadniki ciasta, przesyp do misy robota. Opuść jego ramię a nastenie ustaw redkość pracy w pozycję 2. Zagniataj ciasto przez 2 minuty.
Następnie umieśc w worku foliowym i wstaw do lodówki na 45 minut.
5.
Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj i przenieś na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką blachę.
6.
Na środku wyłóż budyń oraz wiśnie, brzegi ciasta zawiń do środka "na zakłądkę"
7.
Ciasto umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. i piecz 30-40 minut