Deser
tagliatelle z sosem orzechowym
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- młynek uniwersalny
- wykrojnik do spaghetti
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta. Wszystkie składniki ciasta (suche i mokre) umieść w misie robota.
2.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1. Mieszaj ciasto 10 minut, następnie przykryj je ściereczką i odstaw na 30 minut.
3.
Orzechy włoskie umieść w młynku uniwersalnym, młynek zamontuj na ramieniu robota a następnie uruchom robot ustawiając rędkość pracy w pozycję 4
4.
Na patelni rozgrzej masło oraz cukier, dodaj zmielone orzechy, mieszając praż przez 2 minuty, następie dodaj śmietankę. Gotuj do chiwli aż ze śmietanki powstanie gęsty sos.
5.
W ramieniu robota zamontuj wykrojnik do makaronu taglitelle. Ciasto podziel na 3 części następnie z pomoca wykrojnika, wykrój paski makaronu.
Obsyp je delikatnie mąką i pozwól nieco podeschnąć
6.
Makaron gotuj w osolonej wodzie przez 3 minuty. Ugtowany makaron połącz z sosem orzechowym, obsyp orzechami laskowymi i udekoruj owocami lasu