• tagliatelle z sosem orzechowym
  • tagliatelle z sosem orzechowym
  • tagliatelle z sosem orzechowym
  • tagliatelle z sosem orzechowym
  • tagliatelle z sosem orzechowym

Deser

tagliatelle z sosem orzechowym

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

- młynek uniwersalny

- wykrojnik do spaghetti

SKŁADNIKI:

200 g mąki tortowej
50 g mąki z orzechów macadamia
3 żółtka
szczypta soli
50 ml ciepłej wody
100 g orzechów włoskich
30 g orzechów laskowych
200 m śmietanki 30%
10 mg masła
50 g cukru brązowego
malimy
jerzyny
mięta

Przepis podstawowy

1.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta. Wszystkie składniki ciasta (suche i mokre) umieść w misie robota.
2.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1. Mieszaj ciasto 10 minut, następnie przykryj je ściereczką i odstaw na 30 minut.
3.
Orzechy włoskie umieść w młynku uniwersalnym, młynek zamontuj na ramieniu robota a następnie uruchom robot ustawiając rędkość pracy w pozycję 4
4.
Na patelni rozgrzej masło oraz cukier, dodaj zmielone orzechy, mieszając praż przez 2 minuty, następie dodaj śmietankę. Gotuj do chiwli aż ze śmietanki powstanie gęsty sos.
5.
W ramieniu robota zamontuj wykrojnik do makaronu taglitelle. Ciasto podziel na 3 części następnie z pomoca wykrojnika, wykrój paski makaronu.
Obsyp je delikatnie mąką i pozwól nieco podeschnąć
6.
Makaron gotuj w osolonej wodzie przez 3 minuty. Ugtowany makaron połącz z sosem orzechowym, obsyp orzechami laskowymi i udekoruj owocami lasu

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.