• caponata - sycylijskie leczo
  • caponata - sycylijskie leczo
  • caponata - sycylijskie leczo
  • caponata - sycylijskie leczo

Danie główne

caponata - sycylijskie leczo

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

1 cukinia
1 bakłażan
3 mięsiste pomidory
1 czerwona cebula
1 żółta cebula
oliwki zielone
kapary
seler naciowy
50 ml oliwy z oiwek
50 g masła
50 ml bialego wytrawneg wina
sól
pieprz
papryka ostra
bazylia

Przepis podstawowy


1.
Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę. Warzywa umyj osusz i podziel, następnie uruchom robot ustawiając prędkość w pozycję 3 poczym przepuść przez kostkarkę wszystkie warzywa z pzepisu.

2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadła: elastyczne oraz uniwersalne, na dnie misy umieść masło oraz oliwę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na min. oraz temperturę na 130 stopni C.

3.
Pokrojone w kostkę warzywa, umieść w misie i smaż przez 10 minut, następnie podlej winem i duś jeszcze 15 minut. Na koniec dopraw i podawaj ciepłe lecz nie gorące

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.