• faszerowane cukinie
  • faszerowane cukinie
  • faszerowane cukinie

Danie główne

faszerowane cukinie

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

2 średniej wielkości cukinie
1 biała cebula
500 g zrazówki wołowej
150 ml wina wytrawego
50 ml oleju
2 ząbki czosnku
200 g ugotowanej kaszy jaglanej
3 łyżki parmezanu
papryka ostra
papryka słodka
kumin
curry
pieprz cytrynowy
sól

Przepis podstawowy

1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elasyczne oraz mieszadło uniwersalne.
2.
Wołowinę oraz cebulę podziel na kawałki, umieśc w misie robota, podlej olejem i winem.
Robot uruchom ustawiając prędkość min i temperaturę 130 stopni C.
3.
Mięso duś 1h30 min pod przykryciem soląc dopiero pod koniec duszenia.
4.
Do ugutowanego mięsa dodaj kaszę pozostawiając 4 łyżki na przykrycie cukinii.
mieszaj 2 minuty dodając przyprawy oraz posiekany czosnek.
5.
Cukienie podziel na części, z każdej wydrąż gniazda nasienne a powstałą w ten sposób lukę uzupełnij farszem.
6.
Na wierzch ułóż nieco kaszy wymieszanej z serem.
Wstaw do piekarnika nagrzaneg do 190 stopni C i piecz 45 minut do miękkości cukinii

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.