Danie główne
faszerowane cukinie
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elasyczne oraz mieszadło uniwersalne.
2.
Wołowinę oraz cebulę podziel na kawałki, umieśc w misie robota, podlej olejem i winem.
Robot uruchom ustawiając prędkość min i temperaturę 130 stopni C.
3.
Mięso duś 1h30 min pod przykryciem soląc dopiero pod koniec duszenia.
4.
Do ugutowanego mięsa dodaj kaszę pozostawiając 4 łyżki na przykrycie cukinii.
mieszaj 2 minuty dodając przyprawy oraz posiekany czosnek.
5.
Cukienie podziel na części, z każdej wydrąż gniazda nasienne a powstałą w ten sposób lukę uzupełnij farszem.
6.
Na wierzch ułóż nieco kaszy wymieszanej z serem.
Wstaw do piekarnika nagrzaneg do 190 stopni C i piecz 45 minut do miękkości cukinii