Danie główne
wegetariańskie chinkali
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
na ramieniu robota zamontuj kostkarkę, uruchom robt ustawiając prędkość pracy w poz. 3. Pokrój bakłażana i cebulę w kostkę, następnie umieść je w misie robota.
2.
Misę robota umieść w podstawie. W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Ustaw temperaturę misy na 160 stopni C a prędkość na minimum. Warzywa podlej olejem i smaż przez 10 minut, dopraw pod koniec. Farsz odstaw do schłodzenia.
3.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta, w misie umieść mąkę, sól i ciepłą wodę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1, mieszaj ciasto przez 2 minuty na koniec lekko podsyp mąką, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
4.
W ramieniu robota zamontuj wałkowarkę, ustaw ją w pozycji "0", następie uruchom robot ustawiając prędkość 2 i wałkuj kolejne porcje ciasta obsypując je lekko mąką.
5.
Z pomoca wykrojnika lub szklanki, wykrój koła. Na środku każdego umieśc nieco farszu, obsyp odrobiną pietruszki i kolendry i zwijaj z zakłądką tak by powstała sakiewka
6.
Pierożki gotuj 3 minuty od wypłynięcia, podawaj z masłem, śmietaną lub sałatą