• wegetariańskie chinkali
  • wegetariańskie chinkali
  • wegetariańskie chinkali

Danie główne

wegetariańskie chinkali

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

200 g mąki poznańskiej
100 ml ciepłej wody
szczypta soli
2 bakłażany
1 cebula
przyprawa garam masala
natka pietruszki
natka kolendry

Przepis podstawowy

1.
na ramieniu robota zamontuj kostkarkę, uruchom robt ustawiając prędkość pracy w poz. 3. Pokrój bakłażana i cebulę w kostkę, następnie umieść je w misie robota.

2.
Misę robota umieść w podstawie. W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Ustaw temperaturę misy na 160 stopni C a prędkość na minimum. Warzywa podlej olejem i smaż przez 10 minut, dopraw pod koniec. Farsz odstaw do schłodzenia.
3.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta, w misie umieść mąkę, sól i ciepłą wodę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1, mieszaj ciasto przez 2 minuty na koniec lekko podsyp mąką, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
4.
W ramieniu robota zamontuj wałkowarkę, ustaw ją w pozycji "0", następie uruchom robot ustawiając prędkość 2 i wałkuj kolejne porcje ciasta obsypując je lekko mąką.
5.
Z pomoca wykrojnika lub szklanki, wykrój koła. Na środku każdego umieśc nieco farszu, obsyp odrobiną pietruszki i kolendry i zwijaj z zakłądką tak by powstała sakiewka
6.
Pierożki gotuj 3 minuty od wypłynięcia, podawaj z masłem, śmietaną lub sałatą

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.