• Babeczki biszkoptowe z mandarynką

Deser

Babeczki biszkoptowe z mandarynką

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- młynek uniwersalny

SKŁADNIKI:

4 jajka
40g mąki pszennej
40g mąki ziemniaczanej
mała łyżeczka proszku do pieczenia
20-40g cukru trzcinowego
szczypta soli
30g masła
Mandarynki w puszce

Przepis podstawowy

1

Przygotowujemy składniki: Oddzielamy żółtka od białek, Przesypujemy przez sitko do jednej miski/szklanki mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy. Rozpuszczamy masłu (np. w mikrofalówce) Kroimy na drobno mandarynki i kładziemy na sitko, aby trochę odsiąkły Mielimy cukier trzcinowy na puder w młynku uniwersalnym.

2

W ramieniu robota montujemy trzepaczkę. Do misy dodajemy białka i szczyptę soli. Uruchamiamy robota na maksymalną prędkość. Gdy białka się ubiją dodajemy po kolei żółtka. Następnie dodajemy zmielony cukier trzcinowy, a po nim po łyżce dodajemy zmieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy roztopione i przestudzone masło. Po 5-10 sekundach masę na ciasto mamy gotową.

3

Piekarnik ustawiamy na 160 stopni grzałka góra i dół bez termoobiegu. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i wlewamy do niej ciasto. Następnie dodajemy pokrojone mandarynki.

4

Pieczemy w piekarniku 25 minut. Smacznego !

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.