• bulion z kurkami
  • bulion z kurkami
  • bulion z kurkami

Zupa

bulion z kurkami

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło uniwersalne

- kostkarka

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

500 g świeżych kurek
4 marchewki
2 pietruszki (korzeń)
1 mały seler
4 cebule białe
natka pietruszki
20 ml octu jabłkowego
2 łyżki miodu
szczypta tymianku
30 ml oleju
2 porcje rosołowe

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę. Uruchom robot ustawiając prędkość w pozycję 2. Marchewkę, piertruszkę, seler oraz cebulę przepuść przez kostkarkę. Nstępnie umieść w misie robota.

2.

Do misy robota dodaj 4 łyżki oleju. W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. Zamontuj misę w podstawie robota. Ustaw prędkoć pracy na "minimum" a tamperaturę na 140 st. C. Smaż warywa 10 minut

3.

Warzywa wyjmij z misy i odstaw. Misę wypełnij 1 litrem zimnej wody, włóż porcje rosołową gotuj 1h w temperaturze 100 st.C. 

4.

Z bulionu wyjmij porcje rosołowe a włóż warzywa. Gotuj razem 30 minut

5.

Kurki oczyść, przesmaż na maśle, dodaj do rosołu, gotuj 15 minut. 

6.

W rondelku zagotuj 1 litr wody.

7.

W ramieniu robota zamontuj trzeaczkę.
Z mąki jaj i soli przygotuj ciasto, mieszajć je przez 40 sekund z prędkoscią ustawioną w pozucję 2.

8.

Ciasto wlewaj porcjami na gorąca wodę, kluseczki wyciągaj łyżką cedzakową.

9.

Podawaj w goracym rosole kurkowym, posypanym obficie natką pietruszki.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.