• Domowa pizza z salami, pomidorkami cherry i bazylią

Danie główne

Domowa pizza z salami, pomidorkami cherry i bazylią

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

- malakser

SKŁADNIKI:

mąka typ 400 250 g
drożdże 8 g
cukier 1/2 łyżeczki
ciepła woda 150 ml
sól 1 łyżeczka
oliwa łyżka stołowa
pomidory cherry - połówki
mozzarella 150 g
salami 200 g
bazylia 10 listków

Przepis podstawowy

1

Do misy robota dodaj mąkę, drożdże i cukier.

W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta, włącz robot ustawiając prędkość w pozycję 1, stopniowo dodawaj wodę. Dodaj sól, oliwę, ugniataj przez 10 minut.

2

Na ramieniu robota zamontuj malakser wysposażony w tarczę o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając pozycję 2. Zetrzyj sery i wymieszaj je.

Pokrój dodatki.

3

Wyrośnięte ciasto podziel rozwałkuj i przełóż na blachę wcześniej skropioną lekko olejem.

4

Rozprowadź sos na cieście, następnie rozsyp starty ser i dodatki.

5

Włóż pizzę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 12 - 15min.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.