Danie główne
Domowa pizza z salami, pomidorkami cherry i bazylią
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Do misy robota dodaj mąkę, drożdże i cukier.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta, włącz robot ustawiając prędkość w pozycję 1, stopniowo dodawaj wodę. Dodaj sól, oliwę, ugniataj przez 10 minut.
2
Na ramieniu robota zamontuj malakser wysposażony w tarczę o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając pozycję 2. Zetrzyj sery i wymieszaj je.
Pokrój dodatki.
3
Wyrośnięte ciasto podziel rozwałkuj i przełóż na blachę wcześniej skropioną lekko olejem.
4
Rozprowadź sos na cieście, następnie rozsyp starty ser i dodatki.
5
Włóż pizzę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 12 - 15min.