• Kawowa tarta sernikowa

Deser

Kawowa tarta sernikowa

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- malakser

SKŁADNIKI:

125 g mąki
2 łyżki kakao
60 g cukru pudru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
80 g zimnego masła
1 żółtko
500 g zmielonego twarogu
250 g śmietany 18%
1/3 szklanki cukru drobnego
1 budyń waniliowy
1 cukier wanilinowy
100 g czekolady
2 łyżki mleka
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 jajko

Przepis podstawowy

1

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. W malakserze umieść mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier puder i masło. Uruchom malakser, ustawiając rędkośc pracy robota w poz.3 Kiedy masa będzie przypominała okruchy chleba dodaj żółtko. Ciasto wyłóż na blachę na tartę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na czas przygotowania masy serowej.

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.

2

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieść śmietanę, cukier, budyń i cukier waniliowy. Uruchom robot ustawiając rędkość pracy w pozycję 3, po 30 sekundach dodaj ser, ubijaj jeszcze 1 minutę

3

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, kawę i mleko. Dodaj delikatnie do masy. Krótko wymieszaj (prędkośc 1).

4

Nie przerywając ubijania dodaj 1.

5

Przelej masę na zimny spod. Włóż do piekarnika na 35-40min.

6

Udekoruj cukrem pudrem i ziarenkami kawy.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.