Deser
Kawowa tarta sernikowa
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. W malakserze umieść mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier puder i masło. Uruchom malakser, ustawiając rędkośc pracy robota w poz.3 Kiedy masa będzie przypominała okruchy chleba dodaj żółtko. Ciasto wyłóż na blachę na tartę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
2
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieść śmietanę, cukier, budyń i cukier waniliowy. Uruchom robot ustawiając rędkość pracy w pozycję 3, po 30 sekundach dodaj ser, ubijaj jeszcze 1 minutę
3
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, kawę i mleko. Dodaj delikatnie do masy. Krótko wymieszaj (prędkośc 1).
4
Nie przerywając ubijania dodaj 1.
5
Przelej masę na zimny spod. Włóż do piekarnika na 35-40min.
6
Udekoruj cukrem pudrem i ziarenkami kawy.