Przystawka
Placek twarogowy z bakłażanem
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. W misie robota umieść rozkruszone drożdże, cukier mleko oraz 2 łyżki mąki.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w poz. min, a temperaturę na 38st.C.
2.
Wymieszaj zaczyn i pozostaw do wyrośnięcia na 20 minut.
3.
W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta, w misie robota umieść pozostałe składniki ciasta, uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 1
Zagniataj ciasto przez 10 minut. Misę przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
4.
Bakłażana pokrój w plasterki, zasól i odstaw na 10 minut. rzemyj osusz i krótko przysmaż na patelni.
5.
Ciasto lekko rozwałkuj, umieśc na nim bakłażany, polej oliwą, dopraw i umieść w nagrzanym do 200 st C piekarniku.
6.
Piecz 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180 st. C. i piecz jeszcze 10 minut