Danie główne
Makaron orecchiette
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramienu robota umieść hak do ciasta.
2.
W misie robota umieść mąkę, sól oraz wodę
3.
Uruchom robot ustawiając prędkoc racy w poyję 1
4.
Do ciasta stopniowo dodawaj żółta i jajka, pamiętając o krótkiej przerwie między dodoaniem kolejnej porcji.
5.
Ciasto mieszaj 5 minut
6.
Odstaw na 30 minut pod przykryciem
7.
Z ciasta odrywaj porcje, z nich formuj wałeczki.
Z każdego wałeczka wytnij równą ilość porcji ciasta, te zaś rozciągnij z pomocą noża do uzyskania charakterystycznego kształtu małego uszka.
8.
Makaron gotuj 3-5 minut w zależności od preferowanej twardości