• Mrożony krem kawowy
  • Mrożony krem kawowy
  • Mrożony krem kawowy

Deser

Mrożony krem kawowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło do przekładania

SKŁADNIKI:

600 ml śmietanki 30%
4 filiżanki espresso
90 g cukru

Przepis podstawowy

1.

kawę zaparz, wystudź, nastęnie lekko zmróź

2.

w ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.
Do misy robota wlej śmietankę, miksuj do uzyskania stałej formy, dodaj cukier, miksuj jeszcze 1 minutę

2.


W ramieniu robota zamontuj mieszadło do przekładania. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1, delikatnie dolewaj zimną kawę.

3.

Krem kawowy wstaw do zamrażarki na 2-3 h, podawaj w schłodzonych pucharkach

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.