• Wegetariański pasztet z cieciorki
  • Wegetariański pasztet z cieciorki
  • Wegetariański pasztet z cieciorki

Przystawka

Wegetariański pasztet z cieciorki

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

500 g cieciorki gotowanej
150 g mąki pszennej
4 jaja
3 ząbki czosnku
2 cebule
100g suszonych pomidorów
30g kaparów
sól wędzona
pieprz
majeranek
papryka słodka wędzona

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o średnich oczkach.

2.

Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pzoycję 3, zmiel cieciorkę wraz z cebulą i czosnkiem.
Dopraw całość i odstaw.

3.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieśc białką z odrobiną soli. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 4,
ubitą pianę połącz drewnianą łyżką z masą z cieciorki oraz mąką i przyprawami.

4.

Wyłóż porcję masy na wyłożoną papierem blaszkę, dodaj pokrojone w paseczki poidory oraz kapary. Przykryj drugą warstwą masy ciecierzcowej.
Blaszkę umieśc w kąpieli wodnej i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C na 1h30min pozostaw do wystygnięcia

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.