Przystawka
Wegetariański pasztet z cieciorki
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o średnich oczkach.
2.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pzoycję 3, zmiel cieciorkę wraz z cebulą i czosnkiem.
Dopraw całość i odstaw.
3.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieśc białką z odrobiną soli. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 4,
ubitą pianę połącz drewnianą łyżką z masą z cieciorki oraz mąką i przyprawami.
4.
Wyłóż porcję masy na wyłożoną papierem blaszkę, dodaj pokrojone w paseczki poidory oraz kapary. Przykryj drugą warstwą masy ciecierzcowej.
Blaszkę umieśc w kąpieli wodnej i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C na 1h30min pozostaw do wystygnięcia