Danie główne
Gofry z cukini
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
- 1
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o średnich oczkach. Umytą cukinię zetrzyj, ustawiając prędkosć pracy robota w pozycję 3. Posól i odciśnij nadmiar wody.
2
W malakserze zetrzyj również ser żółty używając podobnie jak w przypadku cukinii, tarczy o średnich oczkach.
3
W ramieniu robota zamontuj mieszadło „K”, w misie robota umieść wszystkie składniki, następnie uruchom robot ustawiając prędkość pracy na pozycję „2” i wymieszaj całość razem. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
4
Płytki gofrownicy wysmaruj delikatnie olejem lub oliwą. Smaż w rozgrzanej gofrownicy od 5 do nawet 10 minut - w zależności od Twojego urządzenia. Gofry są idealne z sosem czosnkowym i pomidorkami koktajlowymi.