• Gofry z cukini

Danie główne

Gofry z cukini

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- malakser

SKŁADNIKI:

1 średnia cukinia
100g żółtego sera (cheddar, gouda... jaki akurat masz w lodówce)
200g mąki pszennej
2 jajka
150ml mleka
olej/oliwa do wysmarowania gofrownicy

Przepis podstawowy

1

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o średnich oczkach. Umytą cukinię zetrzyj, ustawiając prędkosć pracy robota w pozycję 3. Posól i odciśnij nadmiar wody.

2

W malakserze zetrzyj również ser żółty używając podobnie jak w przypadku cukinii, tarczy o średnich oczkach.

3

W ramieniu robota zamontuj mieszadło „K”, w misie robota umieść wszystkie składniki, następnie uruchom robot ustawiając prędkość pracy na pozycję „2” i wymieszaj całość razem. Dopraw solą i pieprzem według uznania.

4

Płytki gofrownicy wysmaruj delikatnie olejem lub oliwą. Smaż w rozgrzanej gofrownicy od 5 do nawet 10 minut - w zależności od Twojego urządzenia. Gofry są idealne z sosem czosnkowym i pomidorkami koktajlowymi.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.