Deser
Pieczony omlet z migdałami i malinami
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Okrągłą formę do pieczenia (średnica 25 cm i większa) nasmaruj masłem.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni, oddziel białka od żółtek. W misce wymieszaj mąkę, migdały, mleko, masło, cukier i żółtka.
2
W misie miksera umieść białka jaj. W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustawiając prędość maksymalną. Ubij białka na sztywną pianę. Białka z pomocą łyżki przełóż do pozostałych skladnikow i mieszaj delikatnie.
Masę wylej do formy, posyp wierzch malinami.
Piecz ok 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.