• Pieczony omlet z migdałami i malinami

Deser

Pieczony omlet z migdałami i malinami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

½ litra mleka
2 jajka
1 szklanka mąki
⅓ szklanki mielonych migdałów
3 łyżki roztopionego masła
4 łyżki brązowego cukru
szklanka malin
cukier puder do posypania

Przepis podstawowy

1

Okrągłą formę do pieczenia (średnica 25 cm i większa) nasmaruj masłem.

Piekarnik nagrzej do 180 stopni, oddziel białka od żółtek. W misce wymieszaj mąkę, migdały, mleko, masło, cukier i żółtka.

2

W misie miksera umieść białka jaj. W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustawiając prędość maksymalną. Ubij białka na  sztywną pianę. Białka z pomocą łyżki przełóż do pozostałych skladnikow i mieszaj delikatnie.

Masę wylej do formy, posyp wierzch malinami.

Piecz ok 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.