• Szkolne omleciki - idealne do lunchboxa

Przystawka

Szkolne omleciki - idealne do lunchboxa

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- blender

SKŁADNIKI:

Porcja na 6 sztuk:
8 jaj
4 łyżki mleka 3,2%

Odrobina soli

½ łyżeczki pieprzu 

1 łyżeczka masła

50 g świeżego szpinaku

½ cebuli

100 g małych kawałeczków szynki

100 g startego sera gouda
Przygotuj foremki ceramiczne lub silikonowe do suflecików lub mufinów.

Przepis podstawowy

1

Zacznij od posiekania w blenderze szpinaku i cebuli na małe kawałeczki

2

Ustaw piekarnik na 200 ° C.

3

Jaja, mleko, sól i pieprz umieść w misie i dobrze roztrzep za pomocą trzepaczki.

4

Foremki na muffinki posmarować masłem i rozprowadzić w niej masę jajeczną.

5

Posypać masę cebulką, szpinakiem, szynką i na koniec żółtym serem.

6

Piec w piekarniku przez ok. 14-16 minut lub do stwardnienia jajka i stopienia sera.

7

Ostudź i włóż do opakowania z jedzeniem razem z chlebem razowym z masłem najlepiej z domowego wypieku :-) Omleciki są świetnym rozwiązaniem na śniadanie zarówno dla dzieci w szkole jak i do pracy. Szybkie i pożywne! Smacznego! :-)

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.