• Beza tymiankowo-pieprzowa z octem balsamicznym i truskawkami

Deser

Beza tymiankowo-pieprzowa z octem balsamicznym i truskawkami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Nagrzej piekarnik do 150 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

2

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Do misy robota dodaj białka jaj, ubijaj na najwyższej prędkości. Dodawaj po łyżeczce cukru pudru do ubijających się białek. Na sam koniec dodaj tymianek, pieprz i ocet balsamiczny. Wyłącz ubijanie.

3

Nabierz masę łyżką i formuj na blasze kopce wielkości pięści. Zachowaj odstępy między kopcami. Każdy skropl odrobiną octu balsamicznego.

4

Włóż do piekarnika, piecz przez 35-40 minut. Wyłącz piekarnik, nie wyjmuj blachy, uchyl drzwiczki piekarnika i pozwól ostygnąć.

5

Serwuj z truskawkami, poszarpanymi liśćmi bazylii i śmietaną.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

białka jaj
4 szt
cukier puder
200 g
liście tymianku
2 łyżeczki
czarny pieprz mielony
1 łyżeczka
ocet balsamiczny
4 łyżeczki
truskawki
wg uznania
liście bazylii
4 łyżeczki

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.