• Noodle z indykiem i warzywami

Danie główne

Noodle z indykiem i warzywami

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 2

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

2 porcje makaronu noodle (dostepny w wiekszych hipermarketach albo w tygodniach azjatyckich)
300 g filetu z indyka
1/3 szklanki oleju roślinnego
1 cebula
1/2 brokuła
1 czerwona papryka
2 marchewki
1 cebulka dymka
7 łyżek sosu sojowego
2 łyżki wody
2 łyżki cukru trzcinowego(brazowego)
1 łyżka drobno startego imbiru
1 starty ząbek czosnku
odrobina soku z limonki

Przepis podstawowy

1

Indyka pokrój w kosteczkę, dopraw solą i pieprzem

2

W oddzielnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu

3

Rozgrzej Cooking Chefa (ustaw na 120 stopni, mieszadlo najwolniejsze tempo), wlej olej.

4

Nastepnie wrzuć na rozgrzany tłuszcz indyka

5

Dodaj pokrojoną cebulę.Smaż z indykiem do uzyskania złotego koloru

6

Dodaj pokrojonego brokuła(na małe kawałki różyczki), paprykę(w kostkę) i marchewkę( w plastry).

7

Smaż przez 5 min wszystko razem.

8

Dodaj ugotowany makaron (moj trzeba bylo wsadzic do mikrofali przed podaniem na minute bez gotowania, wiec od razu wrzucilam do rozgrzanego cooking chefa:D )

9

Po minucie wlej sos.

10

Ułóż na talerzach i udekoruj dymką/szalotka

11

請享用 !

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.