Deser
Rustykalna tarta z twarogiem i gruszką
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszado "K"
2.
Składniki ciasta, przesyp do misy robota. Opuść jego ramię a nastenie ustaw prędkość pracy w pozycję "2". Zagniataj ciasto przez 2 minuty.
Następnie umieść je w worku foliowym i wstaw do lodówki na 45 minut.
3.
Po wskazanym czasie, ciasto rozwałkuj i przenieś na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką blachę.
4.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K", w misie robota umieść twaróg wanilię oraz żółtka. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję "3", mieszaj 1 minutę
5.
Na środku ciasta umieść masę serową, oraz pokrojone w świartki gruszki. Brzegi ciasta zawiń do środka "na zakładkę"
6.
Ciasto umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. i piecz 30-40 minut