Deser

Rustykalna tarta z twarogiem i gruszką

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

300 g mąki pszennej (405)
150 g zimnego masła
szczypta soli
3 łyżki cukru pudru
100 ml rumu
300 g twarogu sernikowego
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
3 żółtka

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj mieszado "K"

2.

Składniki ciasta, przesyp do misy robota. Opuść jego ramię a nastenie ustaw prędkość pracy w pozycję "2". Zagniataj ciasto przez 2 minuty.
Następnie umieść je w worku foliowym i wstaw do lodówki na 45 minut.

3.

Po wskazanym czasie, ciasto rozwałkuj i przenieś na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką blachę.

4.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K", w misie robota umieść twaróg wanilię oraz żółtka. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję "3", mieszaj 1 minutę

5.

Na środku ciasta umieść masę serową, oraz pokrojone w świartki gruszki. Brzegi ciasta zawiń do środka "na zakładkę"

6.

Ciasto umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. i piecz 30-40 minut

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.