Zupa

Jesienna zupa z kalarepki

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- kostkarka

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

2 marchewki
1/4 selera
1 korzeń pietruszki
2 cebule
2 ząbki czosnku
4 ziemniaki
2 kalarepki
30 ml oleju
1 łyżka octu jabłkowego
sól
pieprz
kminek
ziele angielskie
liść laurowy
papryka słodka
lubczyk
natka pietruszki

Przepis podstawowy

1.

Warzywa umyj, obierz jeśli jest taka konieczność.

2.

Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę, robot uruchom ustawiając pokrętło pracy w pozycję "2". Warzywa podziel, następnie przepusć przez kostkarkę.

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz elastyczne. Ustaw temperaturę pracy robota na 170 st. C. a prędkość w pozycję "min".

4.

Pokrojone warzywa umieść w misie robota, smaż "na sucho" przez 5 minut, następnie dodaj olej i smaż całość 10 minut, zmniejszając temperaturę misy do 110 st. C. 

5.

Po wskazanym czasie, warzywa zalej wodą, dodaj przyprawy oraz lubczyk i gotuj 15 minut ustawiając temperaturę na 95 st. C.

6.

Zupę podawaj opruszoną natką pietruszki.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.