Zupa
Jesienna zupa z kalarepki
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- kostkarka
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Warzywa umyj, obierz jeśli jest taka konieczność.
2.
Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę, robot uruchom ustawiając pokrętło pracy w pozycję "2". Warzywa podziel, następnie przepusć przez kostkarkę.
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz elastyczne. Ustaw temperaturę pracy robota na 170 st. C. a prędkość w pozycję "min".
4.
Pokrojone warzywa umieść w misie robota, smaż "na sucho" przez 5 minut, następnie dodaj olej i smaż całość 10 minut, zmniejszając temperaturę misy do 110 st. C.
5.
Po wskazanym czasie, warzywa zalej wodą, dodaj przyprawy oraz lubczyk i gotuj 15 minut ustawiając temperaturę na 95 st. C.
6.
Zupę podawaj opruszoną natką pietruszki.