Przystawka

Quiche z pomidorami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło K

- malakser

SKŁADNIKI:

250 g mąki pszennej (405)
150 g zimnego masła
szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 ml kwaśnej śmietany
1 mała cukinia zielona
1 mała cukinia żółta
6 twardych pomidorów
3 cebule
100 ml śmietany 36%
2 jaja
szczypta soli
zioła prowansalskie

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj mieszado "K"

2.

Skadniki ciasta, przesyp do misy robota. Opuść jego ramię a nastenie ustaw prędkość pracy w pozycję "2". Zagniataj ciasto przez 2 minuty.
Następnie umieść je w worku foliowym i wstaw do lodówki na 45 minut.

3.

Na ramieniu robota umieść malakser wyposażony w tarczę do cięcia w plastry. Warzywa zetrzyj ustawiając prędkość pracy robota w pozycję "2"

4.

Ciasto rozwałkuj i przenieś na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką formę do tarty. Podpiecz 15 minut w piekrniku nagrzanym do 190 st.C.

5.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę, w misie robota umieść jaja oraz smietankę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję "3", mieszaj 1 minutę

6.

Masę jajeczną przelej na ciasto, w misie umieść naprzemiennie pomidory, cukinię oraz cebulę.

7.

Ciasto umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. i piecz 30-40 minut

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.