Przystawka
Quiche z fetą i figą
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszado "K"
2.
Skadniki ciasta, przesyp do misy robota. Opuść jego ramię a nastenie ustaw prędkość pracy w pozycję "2". Zagniataj ciasto przez 2 minuty.
Następnie umieść je w worku foliowym i wstaw do lodówki na 45 minut.
3.
Ciasto rozwałkuj i przenieś na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką formę do tarty. Podpiecz 15 minut w piekrniku nagrzanym do 190 st.C.
4.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę, w misie robota umieść jaja oraz smietankę. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję "3", mieszaj 1 minutę
6.
Masę jajeczną przelej na ciasto, na masę wyłóż ser, suszone pomidory, figi oraz grubo pociętą cebulę.
7.
Ciasto umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. i piecz 30-40 minut