• Siekana sałatka na lato

Przystawka

Siekana sałatka na lato

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Blanszuj zieloną fasolkę i kukurydzę przez 2 minuty we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedź, zanurz w zimnej wodzie i ponownie odcedź. Przełóż do dużej miski i odstaw.

2

Pokrój warzywa w taki sposób, aby zmieściły się w komorze kostkarki.

3

Zamocuj przystawkę do krojenia w kostkę w gnieździe niskiej prędkości w przedniej części robota kuchennego. Ustaw prędkość pracy robota na 3. Pod otwór wylotowy podstaw miskę, do której trafią pokrojone w kostkę warzywa.

4

Przepuść wszystkie przygotowane warzywa przez kostkarkę, a następnie wrzuć je do miski z fasolką i kukurydzą.

5

Zmieszaj wszystkie składniki na dressing i dodaj do warzyw. Wymieszaj warzywa z dressingiem, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły.

6

Przed podaniem odstaw na 10 minut dla połączenia smaków.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- kostkarka

SKŁADNIKI:

NA SAŁATKĘ
Mrożona kukurydza
200 g
Fasolka zielona
200 g
Czerwona papryka, bez gniazda nasiennego
1
Żółta papryka, bez gniazda nasiennego
1
Czerwona cebula, obrana
1
Ogórek
1
NA DRESSING
Oliwa z oliwek
4 łyżki
Ocet jabłkowy
2 łyżki
Sól
1 łyżeczka
Świeżo zmielony czarny pieprz
ćwierć łyżeczki
Kolendra, drobno posiekana
mały pęczek


Do przyozdobienia:

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.