• Swojskie Masło i Maślanka

Przystawka

Swojskie Masło i Maślanka

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

Dwa litry gęstej śmietany od wiejskiego rolnika

Przepis podstawowy

1

Zostaw śmietanę w kuchni by się ogrzała.

2

Wlej śmietanę do misy.

3

Używając trzepaczki, mieszaj do 20 minut, na 1 obrocie.

4

Mieszaj, aż uzyskasz masło.

5

Gdy masło będzie widoczne, ukulaj go i włóż na chwilę do lodówki

6

Pozostałą w misie maślankę przelej do kubka!

7

Pij świeżą maślankę i jedź zdrowe masło bez żadnych ulepszaczy!

8

Smacznego

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.