Deser
Fit-tarta ze śliwkami
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- blender
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
zimne masło rozetrzeć mieszadłem K z mąką do konsystencji bułki tartej
2
ciągle mieszając dodać jajko, a później stopniowo dodawać wody aż do uzyskania gładkiej masy
3
ciasto owinąć w folię spożywczą i wsadzić na pół godziny do lodówki
4
schodzone ciasto rozwałkować, ułożyć na formie do tarty, nakłuć widelcem, obciążyć suchą fasolą i wsadzić na 15 minut do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika
5
w czasie pieczenia spodu, wydrylować śliwki i pokroić na połówki oraz przygotować masę jogurtową
6
do blendera wlać jogurt grecki, jajko, aromat i ksylitol lub stevię do smaku i zmiksować na wysokich obrotach
7
na upieczony spód wylać masę jogurtową i ułożyć połówki śliwek
8
piec w 190 stopniach około 20 minut do ścięcia masy