Zupa
Krem z dyni
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
- malakser
- kostkarka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Dynię umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek i włókien. Następnie pokroić w kostkę razem ze skórką.
2
Ziemniaki i marchewki umyć, obrać i pokroić w kostkę.
3
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
4
Dynię, ziemniaki, marchewki i cebulę przełożyć do garnka. Zalać bulionem i zagotować. Następnie zmniejszyć moc palnika i gotować pod przykryciem (zostawiając małą szczelinę), aż do miękkości warzyw.
5
Zupę zmiksować np. blenderem na krem
6
Doprawić sokiem z cytryny, imbirem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą cukru.
7
Dodać śmietanę. (Można ją dodać podczas miksowania lub dolać do zupy rozlanej na talerzach).
8
Smacznego