• Lucjan czerwony z piperadą

Danie główne

Lucjan czerwony z piperadą

  • Ryba
  • Średni
  • Do 30 min
  • $$$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Ustaw temperaturę piekarnika na 180 stopni.

2

Zamontuj malakser z tarczą do krojenia w plastry w robocie. Pokrój w plastry cebulę, papryki i czosnek.

3

Na rozgrzaną patelnie wlej oliwę, na małym ogniu podsmaż posiekaną cebulę, papryki i czosnek. Dopraw solą i papryką wędzoną. Smaż przez kilka minut.

4

Dodaj pomidory z puszki, smaż przez 10 minut.

5

Rozgrzej drugą patelnię, dodaj oliwy z oliwek, włóż filety ryby. Smaż przez 3 minuty na pierwszej stronie, odwróć na drugą i smaż kolejne 2 minuty.

Wyłóż piperadę na talerz, na nią połóż filet ryby. Skropl sokiem z cytryny, posyp pietruszką.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

SKŁADNIKI:

filet z lucjana czerwonego
4x200 g
pietruszka
garść
cytryna
1 szt
biała cebula
1 szt
zielona papryka
1 szt
czerwona papryka
1 szt
czosnek
2 ząbki
wędzona papryka w proszku
1/2 łyżeczki
pomidory
1 puszka
oliwa z oliwek
sól i pieprz

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.