Przystawka
Mały Wielki Burger
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
- 1
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
BUŁECZKI W szklance mieszamy drożdże i cukier. Dodajemy do nich około ¼ szklanki mleka i dokładnie mieszamy.
2
W misie robota umieszczamy wszystkie składniki na bułkę w kolejności: mąka, wymieszane drożdże z cukrem i mlekiem, pozostała część mleka, sól oraz 2 żółtka.
Na ramieniu robota zamontuj hak do ciasta. Uruchom robot i mieszaj przez przez kilka minut, do uzyskania jednolitej konsystencji.
3
.Po wyrobieniu ciasta odstawiamy na około 1,5h w ciepłe miejsce aby wyrosło. Po tym czasie, dzielimy sobie ciasta na 8 części i w rękach formujemy bułki.
4
Bułki pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 15 minut. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika.
5
BURGERY
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia wyposażoną w sito o grubych oczkach. Mięso zmiel ustawiając prędkość pracy w pozycję 3. zmielonego mięsa dodajemy musztardę, śmietanę, sos sojowy oraz pieprz, i dokładnie wszystko mieszany. Formujemy burgery i smażymy na patelni grillowej, delikatnie smarując patelnie wcześniej oliwą.
6
Upieczone i ostudzone bułki przekrawamy na pół, smarujemy ulubionym sosem, wkładamy burgera i ulubione dodatki warzywne