• Gofry z puree z dyni

Deser

Gofry z puree z dyni

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 2

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

100 g puree z pieczonej dyni
10 g mąki kokosowej
25 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
proszek do pieczenia
1 lub 2 banany
czekolada lub bita śmietana według preferencji

Przepis podstawowy

1

Dynię umyć, pokroić na mniejsze plastry. Łyżką wydrążyć pestki.

2

Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C (termoobieg) do miękkości – około 60 minut w zależności od wielkości naszych plastrów i rodzaju dyni.

3

Wyjąć z piekarnika, wystudzić, obrać ze skóry.

4

Na ramieniu robota zamontować trzepaczkę. Dynię włożyć do misy robota. Uruchomić robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3

5

Do puree wrzucić mąkę kokosową, mąkę orkiszową pełnoziarnistą oraz proszek do pieczenia. Wszystko jeszcze raz należy ubić z pomocą trzepaczki.

6

Gotowe puree należy włożyć do gofrownicy.

7

Na gotowe gofry możemy nałożyć banana oraz czekoladę lub bitą śmietanę według preferencji. 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.