Deser
Gofry z puree z dyni
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
- 2
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Dynię umyć, pokroić na mniejsze plastry. Łyżką wydrążyć pestki.
2
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C (termoobieg) do miękkości – około 60 minut w zależności od wielkości naszych plastrów i rodzaju dyni.
3
Wyjąć z piekarnika, wystudzić, obrać ze skóry.
4
Na ramieniu robota zamontować trzepaczkę. Dynię włożyć do misy robota. Uruchomić robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3
5
Do puree wrzucić mąkę kokosową, mąkę orkiszową pełnoziarnistą oraz proszek do pieczenia. Wszystko jeszcze raz należy ubić z pomocą trzepaczki.
6
Gotowe puree należy włożyć do gofrownicy.
7
Na gotowe gofry możemy nałożyć banana oraz czekoladę lub bitą śmietanę według preferencji.