Danie główne
Imbirowo - cytrynowa zupa z marchewkowym makaronem
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
- 4
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- spiralizer
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Pierś z kurczaka kroimy w paski lub kostkę, obsypujemy startym imbirem i podsmażamy na patelni wraz z posiekanym czosnkiem.
2
W międzyczasie w garnku umieszczamy 1,5 litra wody i ją zagotowujemy z pokrojonym drobno korzeniem imbiru i trawą cytrynową, chilli i sosem sojowym.
3
Gdy pierś z kurczaka będzie już podsmażona przekładamy ja do gotującego się wywaru w garnku, i gotujemy około 15 minut na wolnym ogniu.
4
Przygotowujemy sobie: pokrojony w talarki por, posiekaną w piórka cebulę, oraz odcedzony zielony groszek. I dodajemy do garnka.
5
Przy użyciu spiralizera i wykrojnika do spaghetti robimy makaron z marchewki. Makaron dodajemy 5 minut po wcześniejszym dodaniu warzyw do zupy i gotujemy nie dłużej niż 5 minut aby nadal był al dente.